hmmm
Monika: Ostatnie zadanko na dzis
Oblicz cosinus kąta α, którego jedno ramię pokrywa się z dodatnią półosią osi x, a drugie
przechodzi przez punkt P=(−2,5)
21 maj 15:58
Liczby R:

To znaczy ja wiem i TY tez powinnas wiedziec ze
Musimy obliczy r ale wiemy ze r=
√x2+y2 gdzie x i y to wspolrzedne punktu P
r=
√(−2)2+52= .....
podstaw do wzoru na cosα
21 maj 16:10
21 maj 16:13
Monika: r= 2√10
21 maj 16:16
Liczby R: czy 4+25=40?
21 maj 16:17
Monika: czy mam zostawic √14
21 maj 16:17
Monika: sorki ehhh
21 maj 16:18
Monika: r = √29
21 maj 16:19
Liczby R:
21 maj 16:19
Liczby R: czy Ty jestes zagrozona czy bedziesz poprawiac mature ?
21 maj 16:21
21 maj 16:21
Monika: i tak ma zostac prawda ?
21 maj 16:22
Liczby R: A czemu tak ?
Nie potrafisz podstawic do wzoru?
21 maj 16:23
Liczby R: x=....
r= ......
21 maj 16:24
Monika: | | −2 | | 2 | | √29 | | 2√29 | |
|
| = − |
| * |
| = − |
| |
| | √29 | | √29 | | √29 | | √29 | |
21 maj 16:27
Monika: źle?
21 maj 16:27
Monika: jak nie zdam tego sprawdzianu to bede zagrozona po za tym mamy nauczycielke ktora niepotrafi
uczyc a wymaga
a najlepsze jest to ze zawsze byłam jedna z najlepszych z matmy a teraz masakra
21 maj 16:30
Liczby R: A usunels niewymiernosc z mianownika .
czyli masz dobrze . Powodzenia .
21 maj 16:30
Monika: dziekuje dzieki Tb na spokojnie zdam bo mam wszystko objasnione DZIEKUJE
21 maj 16:32
Monika: narazie
21 maj 16:32
Liczby R: Nie trzeba zwalac wine na nauczyciela . nalezy sie tez uczyc samemu . jest teraz tyle
mozliwosci
Ja tez sie ucze sam .
Ty masz to szczescie ze masz sie kogos w razie potrzeby dopytac (masz nauczyciela ) . ja nie .
21 maj 16:32
Liczby R: Na zdrowie i
21 maj 16:33