pierw
pie: √2√2√2√2 każda pod pierwiastekom poprzedniej 2 Jak coś takiego obliczyć ?
16 maj 19:55
16 maj 19:56
Eta:
...=21/2*21/4*21/8*21/16=....=215/16
16 maj 20:00
pie: a jakby było
√2√2√2 3√2
16 maj 20:03
pie: chodzi mi o 3√2
16 maj 20:04
Dobra Ksiązka: 211/12
16 maj 20:08
Dobra Ksiązka: oj nie bzdure napisalem
16 maj 20:09
Mila:
√2√2√2 3√2 Taki zapis?
16 maj 20:24
powrócony z otchłani:
Analogicznie tylko najbardziej wewnatrz bedzie 1/3
16 maj 20:30
pie: Tak Mila
16 maj 20:35
silnia:
| | 1 | | 2 | | 2 | |
Liczbę |
| + |
| + |
| |
| | 5!*5! | | 7!*3! | | 9! | |
| | 2a | |
przedstaw w postaci ułamka |
| |
| | b! | |
i zakoduj wynik (a+b)
2
16 maj 20:38
silnia:
Przepraszam za wpis .... już podałem w innym poście
16 maj 20:43
Mila:
√2√2√23√2=a /2
2√2√23√2=a2 /2
4*2*√23√2}=a4 /2
64*23√2=a8
27*3√2=a8 /3
221*2=a24
222=a24
a=222/24=211/12
16 maj 20:50
pie: 4*2*
√2 3√2=a4 /2
dlaczego jest później a
8 a nie 16
16 maj 21:09
pie:
16 maj 21:17
Mila:
4*2√23√2=a4 czyli
8*√23√2=a4 /2
64*23√2=a8 ⇔
1283√2=a8 i dopiero teraz do 3
(27)3*2=a24
16 maj 21:45