matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
majo:
x+1
wyznacz miejsce zerowe funkcji
√
x+2
15 maj 21:51
Adamm:
https://matematykaszkolna.pl/strona/25.html
15 maj 21:52
Janek191:
x + 1
f(x) =
x ≠ − 2
√
x + 2
więc f(x) = 0 ⇔ x + 1 = 0 ⇔ x = − 1 Odp. −1
15 maj 22:21