Wzór
Próbuję studiować: Zapisałem sobie wzór i nie mam pojęcia do czego służy.
Poprosiłbym o napisanie do czego to

a
b=e
b ln a
25 kwi 21:17
Powracający: Schowaj ten jęzor (bo nieladnie
Wzor na pochodna logarytmiczna
25 kwi 21:20
jc: Do liczenia ab.
Jak policzysz ab? Jak policzyć eb ln a wiadomo.
Poza tym przy przy różniczkowaniu, całkowaniu, liczeniu granic.
25 kwi 21:20
25 kwi 21:21
Powracający: Jeszcze zeby to zrobila dziewczyna
25 kwi 21:21
'Leszek: Wzor mozna uzywac np. do obliczania pochodnej np.
f(x) = xx ⇔ f(x) = exln x
Wowczas
f '(x) = exln x * ( 1 ln x + x/x) = xx *( 1+ln x)
25 kwi 21:22