kule
kamil852: W urnie znajduję się n kul, z których cztery są białe. Wiadomo, że przy losowaniu dwóch kul bez
zwracania prawdopodobieństwo dwukrotnego wylosowania kuli białej jest większe od 1/2. Oblicz n
24 kwi 17:04
24 kwi 17:06
Adamm: |A|=4*3
|Ω|=n*(n−1)
0>n
2−n−24
n=4
24 kwi 17:09
rot: zawsze znajdzie się tu jakiś dureń, który odwali ci zadanie w ciągu 5 minut
wtedy nie musisz już pomyśleć ani nawet podziękować
24 kwi 17:18
Adamm: jak nie ja to ktoś inny
zresztą, naprawdę myślisz że to cokolwiek zmienia?
24 kwi 17:31