matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
lola:
Jeśli punkt S(−2,3) jest środkiem odcinka o końcach A(0,a), B(b,−1) to: A. a+b=3 B. a+b=2 C. a+b = 1 D. a+b=0 jak to rozwiązać
23 kwi 22:08
Adamm:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1750.html
23 kwi 22:08
'Leszek:
( 0 + b )/2 = −2 oraz (a−1)/2= 3
23 kwi 22:10
Janek191:
0 + b
= − 2 ⇒ b = − 4
2
a − 1
= 3 ⇒ a = 7
2
a + b = 3
23 kwi 22:10