matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Współrzędne wierzchołka paraboli.
Michał:
Jakie współrzędne ma wierzchołek paraboli y=−2x
2
−16x −37? Możecie mi wytłumaczyć jak to zrobić
?
22 kwi 14:49
Jerzy:
b
16
x
w
= −
=
= − 4
2a
−4
y
w
= f(x) = ....
22 kwi 14:51
Jerzy:
y
w
= f(−4) = ....
22 kwi 14:54
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
22 kwi 15:57