matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawie incepcja
MadZigZag:
https://matematykaszkolna.pl/forum/297390.html
Mam pytanie odnośnie rozwiązania. Dlaczego w tym zadaniu m=1,5 z g(m)=2 zostało przeniesione do g(m)=1 o to chodzi: gdy m ∊<−1,5; 0> ∪ 1,5
13 kwi 16:57