Prosze o szybką pomoc
Mateoo93: Czy zdania są prawdziwe?
([1,10)∩(1,9])=∅
([0,1]∩(4,10])⊆ℤ
({0,1,3,4,5,254}∪{√−2,−3})∩ℝ≠∅
({−13,−12,0,5}∪{0,5,48,50})⊈ℤ.
Drugie zad Czy nierówność jest prawdziwa i jak
𝐴∖𝐵=𝐴∖(𝐴∩𝐵)
10 kwi 21:39
10 kwi 21:46
Mateoo93: Czyli będzie w 1 będzie ?
Fałsz
Fałsz
Prawda
Prawda
chodzi mi jak to udowodnić w drugim że jest prawdziwa?
10 kwi 21:53
Pytający:
1. F, P, P, P
2. A\(A∩B)=A∩((A∩B)')=A∩(A'∪B')=(A∩A')∪(A∩B')=(∅)∪(A∩B')=A∩B'=A\B
10 kwi 22:19
Mateoo93: Jeśli można wiedzieć skąd się wziął zapis z zad 2. Ja zrobiłem coś takiego ale nie wiem
x∊(A\B)=x∊A ⋀x∉B=x∊A⋀x∉(A∩B)=x∊(A\(A∩B)
10 kwi 22:38