8 | 15 | 8 | ||||
tgα= | , sinα= | , cosα= | ||||
15 | 17 | 17 |
15 | ||
tg α = | ![]() | |
8 |
8 | ||
ctgα= | ||
15 |
15 | ||
tgα= | ||
8 |
8 | ||
ctgα= | ||
15 |
sinα | 15 | ||
= | |||
cosα | 8 |
15 | ||
sinα= | *cosα | |
8 |
15 | ||
( | *cosα)2+cos2α=1 | |
8 |
225 | |
cos2α+cos2α=1 | |
64 |
289 | |
cos 2α=1 | |
64 |
64 | ||
cos2α= | ||
289 |
8 | ||
cosα= | ||
17 |
15 | 8 | 15 | ||||
sinα= | * | = | ||||
8 | 17 | 17 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |