ciąg
kama: | | ⎧ | a1=2 | |
| Ciąg (an) jest określony wzorem rekurencyjnym: | ⎩ | an+1=an+n |
|
26 mar 21:06
Powracający: No i dobrze ze jest
26 mar 21:08
Janek191:
Jakie jest pytanie ?
26 mar 21:13
===:
oj
Jasiu ... a ktoś Cię o to pyta?
26 mar 21:17
Mila:
No i kto tu napada na Janka ? Ładnie to tak w niedzielę?
26 mar 21:18
kama: ile wynosi a5 przepraszam zapomniałam
26 mar 21:19
Jolanta: a2=a1+1=a1+1=2+1=3
a3=a2+1=a2+2=3+2=5
a4=a3+1=a3+3=5+3=8
Nie napisałaś co masz obliczyć
26 mar 21:20
Janek191:
a2 = a1 + 1 = 2 + 1 = 3
a3 = a2 +2 = 3 + 2 = 5
itd.
26 mar 21:21
===:
... a
Jola ... nie pytała i wiedziała
26 mar 21:22
26 mar 21:22