0.5a√2 | √2 | |||
W ΔSOB: cosβ= | = | ⇔β=45o | ||
a | 2 |
a√2 | ||
H= | ||
2 |
|OP| | a√6 | |||
W ΔAOP: tg30o= | ⇔|OP|= | |||
0.5a√2 | 6 |
|PS| | H | |PS| | 1 | |||||
ΔSKL∼ΔDBS⇔ | = | ⇔ | = | |||||
|KL| | |DB| | |KL| | 2 |
a√2 | a√6 | a(3√2−√6) | ||||
|PS|= | − | = | ||||
2 | 6 | 6 |
a(3√2−√6) | ||
|KL|= | ||
3 |
|AE| | |AC| | ||
= | ⇔ | ||
sin(45o) | sin(180−(30+45)) |
a√2*0.5√2 | ||
|AE|= | ||
sin(75) |
a | 4a*(√6−√2) | |||
|AE|= | = | |||
14*(√6+√2) | 6−2 |
1 | 1 | a(3√2−√6) | ||||
PALEK= | *|KL|*|AE|= | * | *a*(√6−√2) | |||
2 | 2 | 3 |
a2*(4√3−6) | ||
PALEK= | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |