h | 2 | 2 | ||||
sin α = | = | ⇒ h = | h1 | |||
h1 | 3 | 3 |
2 | ||
h12 = h2 + x2 = ( | h1)2 + 25 | |
3 |
4 | ||
h12 − | h12 = 25 | |
9 |
5 | 9 | ||
h12 = 25 / * | |||
9 | 5 |
9 | ||
h12 = | ||
5 |
3 | 2 | 3 | 2 | |||||
h1 = | oraz h = | * | = | |||||
√5 | 3 | √5 | √5 |
1 | 1 | 1 | 2 | 40 √5 | ||||||
V = | Pp*h = | a2 *h = | *100* | = | ||||||
3 | 3 | 3 | √5 | 3 |
3 | ||
Pb = 4 P1 = 4 *0,5 a*h1 = 2 a*h1 = 2*10* | = 12 √5 | |
√5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |