Wyznacz długość okręgu
Magda4: Dany jest kwadrat ABCD o przeciwległych wierzchołkach A= (−5, 3) C = (3, −3). Wyznacz długość
okręgu wpisanego w ten kwadrat
21 mar 22:08
Mila:
|AC|=
√(3+5)2+(−3−3)2=10
a
√2=10 /*
√2
2a=10
√2
a=5
√2
| | 5√2 | |
r= |
| − promień okręgu wpisanego w ten kwadrat |
| | 2 | |
Dokończ sama
21 mar 22:48
kwadrat:

2r=a
d
2=|AC|
2=8
2+6
2= 100
a
2=50 ⇒ a=5
√2 =2r
L=2πr=5
√2π
21 mar 22:51
kwadrat:
@ Magda4
Mowę Ci odjęło?
Wrzucasz zadania .............. i ni be ni me ni kukuryku !
21 mar 22:54