matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to obliczyć?
an16:
∫(1/x)*√(x/(1−x))
21 mar 21:12
Adamm:
∫x
−3/2
(1−x)
1/2
dx poszukaj "całkowanie różniczki dwumiennej" i nie spamuj
21 mar 21:14
jc:
1
x
dx
2 dx
∫
(
)
1/2
= ∫
= ∫
x
1−x
√
x(1−x)
√
1−(2x−1)
2
= arcsin (2x−1)
21 mar 21:18
Mariusz:
https://matematykaszkolna.pl/forum/348994.html
22 mar 02:20