Dla jakich wartosci par. m funkcja wymierna Wx= U {4x²-8x+m}{x+1} ma jedno miej
moniq: Dla jakich wartosci par. m funkacja wymierna Wx= U {4x²−8x+m}{x+1} ma jedno miej
Dla jakich wartosci par. m funkacja wymierna Wx= U {4x²−8x+m}{x+1} ma jedno miejsce zerowe.
Przyjelam ze licznik to f(x). Zalozylam ze x≠−1 z mianownika ⇒ f(−1)≠0 czyli ≠−12.
A w odp jest −12 i 4. Wiem dlaczego 4 ale −12 przeciez trzeba wykluczyc

18 mar 22:39
kochanus_niepospolitus:
moniq ... po cholerę po raz DRUGI wrzucasz to samo zadanie
z tym samym komentarzem
18 mar 22:39
kochanus_niepospolitus:
Już Ci wyjaśniłem ... jeżeli nie rozumiesz wyjaśnienia to napisz czego nie rozumiesz ... a nie
zaśmiecasz forum bezsensownie nowym tematem
18 mar 22:40
moniq: | | 4x²−8x+m | |
Dla jakich wartosci par. m funkacja wymierna Wx= |
| ma jedno miej |
| | x+1 | |
| | 4x²−8x+m | |
moniq: Dla jakich wartosci par. m funkacja wymierna Wx= |
| ma jedno miejsce |
| | x+1 | |
zerowe.
Przyjelam ze licznik to f(x). Zalozylam ze x≠−1 z mianownika ⇒ f(−1)≠0 czyli ≠−12.
A w odp jest −12 i 4. Wiem dlaczego 4 ale −12 przeciez trzeba wykluczyc

18 mar 22:40
moniq: Okj juz napisze na tamtym przepraszam za zasmiecanie
18 mar 22:42
18 mar 22:47