Oblicz pole 6kąta foremnego
Mikołaj: Oblicz pole 6kąta foremnego którego krótsza podstawa wynosi 6√3
15 mar 21:27
15 mar 21:33
Mikołaj: Nic nie rozumiem serio
15 mar 21:40
Mikołaj: Ja to bym chciał żeby mieć jeden bok
15 mar 21:40
Adamm: przecież masz, pisze: krótsza podstawa
tam jest jedna podstawa, więc mamy
15 mar 21:42
Mikołaj: A no rzeczywiście można przez to policzyć
15 mar 21:44
Mikołaj: Dzięki za pomoc
15 mar 21:45
Mikołaj: Ale wynik wyszedł mi trochę duży
15 mar 22:03
Mila:
![rysunek](rys/130529.png)
Krótsza przekątna : p=6
√3
|BD|=2h=a
√3
a
√3=6
√3
a=6
P
6−kąta=54
√3
=============
15 mar 22:16