matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zaznacz zbiory
Damian :
−3π
π
S={z∊C:
≤arg(z−2+1)≤
4
2
13 mar 22:07
Damian :
ktoś pomoże ?
13 mar 22:34
Jack:
z−2+1 = z−1 przeciez... arg(z−1) = ? z−1 = x+iy − 1 = x−1 + iy Re(z−1) = x−1 Im(z−1) = y |z−1| =
√
(x−1)
2
+y
2
x−1
cos φ =
|z−1|
y
sin φ =
|z−1|
sinφ
y
= tgφ =
cosφ
x−1
y
φ = arctg(
)
x−1
...
https://matematykaszkolna.pl/forum/130677.html
13 mar 22:44
Jack:
3
y
π
−
π ≤ arctg
≤
4
x−1
2
3
π
teraz tylko kiedy arctg wynosi −
π oraz
, zaznaczyc i tyle.
4
2
13 mar 22:45