πr2√9/r2−6 | ||
V(r)= | ||
3 |
3−4r2 | ±√3 | |||
V'(r)=π | =0 ⇔ 3−4r2=0 ⇔ r= | |||
√9−6r2 | 2 |
√3 | ||
dla r∊(0, | ) V'(r)>0 | |
2 |
√3 | √3 | |||
dla r∊( | ,√3/2) V'(r)<0 ⇒ V(r) osiąga maksimum dla r= | |||
2 | 2 |
√3 | π√3/2 | |||
V( | )= | |||
2 | 2 |
3 | ||
r+√H2+r2= | ||
r |
3 | ||
√H2+r2= | −r | |
r |
9 | 3 | |||
H2+r2= | −2* | *r+r2 | ||
r2 | r |
9 | ||
H2= | −6 | |
r2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |