prawdopodobienstwo
michaelaa: rzucamy dwa razy symetryczna szescienna kostka ktorej jedna sciana ma 1 oczko dwie maja po dwa
oczka i trzy sciany maja po trzy oczka. Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia: liczny oczek
otrzymane w obu rzutach roznia sie o 1
18 sty 20:03
18 sty 20:29
Eta:

IΩI= 6*6= 36
zd. A −−− bezwzględna wartość różnicy wyrzuconych oczek jest 1
to policzmy ile takich zdarzeń jest:
dla ( 1,2) −−−− 2sposoby ( bo są dwie ściany z oczkiem 2
( 2,1) −−− 2 sposoby
( 2,3) −−− 6 sposobów bo są dwie ściany z oczkiem 2 i trzy ściany z oczkiem 3
( 3,2) −−− 6sposobów ( podobnie)
zatem: IAI= 2+2+6+6= 16
P(A)= ...... dokończ
18 sty 20:43
Bogdan:
Witaj
Eto 
, zauważyłaś, że
tim wrócił ?
18 sty 20:45
tim: Ja nie odszedłem

, a co z Basią? Mickey? | | ?
18 sty 20:46
Bogdan:
Basia znika na dłuższe okresy czasu, a Mickeya zauważyłem po kilkumiesięcznej
nieobecności na forum dopiero wczoraj
18 sty 20:52
Eta:
Witam
Bogdanie
Z
timem jestem na bieżąco na gg
18 sty 20:56
Bogdan:
Eto, wczoraj zastanawialiśmy się tutaj z
timem nad wyborem szkoły średniej,
zobacz naszą rozmowę
34478. Jakie Twoje zdanie w rozważanej wczoraj przez nas
sprawie?
18 sty 21:02