matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
mat1510:
4
tg
2
x−
√
3
tgx+1=0
3
za tgx=t
4
t
2
−
√
3
t+1=0
3
√
3
5
√
3
t=
lub t=
3
3
π
+kπ lub i tego drugiego pierwiastka nie umiem obliczyć pomoże ktoś?
6
14 lut 16:52
mat1510:
dzięki za pomoc
14 lut 18:35
karty do gry:
1
t =
lub t =
√
3
√
3
Polecam :
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
14 lut 20:14