matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonanaie działania.
Madzia:
Da radę mi ktoś to policzyć? Gubię się w tym zadaniu... Szczególnie przy tych potęgach ujemnych i ułamkach ujemnych /dodatnich w potęgach.
http://image.prntscr.com/image/48191a76bd064c7cbe1d785b45b69aa8.png
12 lut 14:03
Madzia:
Tutaj też się gubie... Masakra.
http://image.prntscr.com/image/a6305e9dfbc44418a0fb5d34f5e1f05e.png
12 lut 14:04
Timor i pumba:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
Masz tutaj Madziu wszystkie potrzebne wzory
1
5
4
4
np zobacz 1,25
−1
=1
−1
=
−1
=
1
=
4
4
5
5
12 lut 14:11