matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta prostopadla do wykresu
Benia:
wykresem funkcji y=2/3x −5 jest prosta prostopadła do wykresu funkcji: a.y=2/3x + 1/5 b.y=−2/3x+5 c.y=3/2x+5 d.y=−3/2x−1/5
16 sty 22:33
Ewa:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
2/3 * (−3/2)= −1 odp d
16 sty 22:38