matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie ułamków
Gość:
1
∫(
√
x
+
)
2
3
√
x
Mógłby ktoś krok po kroku mi wyjaśnić rozwiązywanie takiej całki?
29 sty 21:42
Adamm:
proszę (a+b)
2
=a
2
+2ab+b
2
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
tu masz wzory na potęgowanie ∫f(x)+g(x)dx=∫f(x)dx+∫g(x)dx
x
n+1
∫x
n
dx=
dla n≠−1
n+1
29 sty 21:47