pochodna
ZakręconyJakSłoikNaZimę: Dobry wieczór
Jaka będzie pochodna z funkcji f(x)=3/(x+5) ?
Byłbym wdzięczny
24 sty 01:52
Janek191:
| | 0*( x + 5) − 3*1 | | − 3 | |
f '(x) = |
| = |
| |
| | (x + 5)2 | | (x + 5)2 | |
24 sty 01:55
ZakręconyJakSłoikNaZimę: Mógłbym poprosić o wzór użyty w tym przykładzie ?
24 sty 02:03
24 sty 02:05
ZakręconyJakSłoikNaZimę: Dlaczego tam jest 0*( x + 5) nie rozumiem
24 sty 02:07
24 sty 02:10
ZakręconyJakSłoikNaZimę: ok super ! wielkie dziękuję !
24 sty 02:12
Metis: Pochodna stałej
24 sty 02:13