Figury P1 i P2 sa podobne. P1 wynosi 9
piotrek:(matematyka:(:

Figury P1 i P2 sa podbne. Oblicz pole figury P2.121
22 sty 19:45
etna: Skala podobieństwa k=53
P2=k2*P1=25
22 sty 19:55
piotrek:(matematyka:(: a ile k2 wynosi
22 sty 20:03
22 sty 20:06
5-latek: | | 5 | | 5 | | 25 | |
Jesli k= |
| to k2= ( |
| )2= |
| |
| | 3 | | 3 | | 9 | |
22 sty 20:13
piotrek:(matematyka:(: aaa

super a tak patrzyłem jak to wyjdzie i nie mogłem zrozumieć
22 sty 20:21
piotrek:(matematyka:(: t k2 2 7/9
25/9*9=25
22 sty 20:23
etna: Prośba do 5−latek
Wyjaśnij jak piszesz takie piękne ułamki − mi wychodzą tragiczne (zobacz wyżej).
22 sty 20:41
we dont talk anymore: za pomoca duzego U
22 sty 20:55
5-latek: Musisz wejsc na Kliknij po wiecej przykladow (masz na niebiesko i tam bedzie jak pisac ulamki
Tylko zapisuj je za pomoca U a nie u (lepiej widac
22 sty 20:56
etna: Dziękuję
22 sty 20:57