matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodną
Karolaaa:
sin(tg(3x+lnx))
22 sty 18:29
XL:
zastosuj dwa wzory:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
22 sty 18:32
Adamm:
1
(sin(tg(3x+lnx)))'=cos(tg(3x+lnx))*(tg(3x+lnx))'=cos(tg(3x+lnx))*
*(3x+lnx)'=
cos
2
(3x+lnx)
1
1
=cos(tg(3x+lnx))*
*(3+
)
cos
2
(3x+lnx)
x
22 sty 18:34
XL:
widzę, że sie nudzisz Adamm można ci jeszcze z 10 zadań polesłać?
22 sty 18:35
Adamm:
dobra, tylko jakieś trudniejsze
22 sty 18:36
Karolaaa:
dzięki
22 sty 19:18
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick