majma
chris......m: oblicz pole tego rombu. bardzo prosżę o zrobienie tych zadań egzaminacyjnych ,bo dzisiaj mam
wieczorem egzamin z matmy. błagam zróbcie to . emotka e obw = 52cm obw = 4*a 52=4*a a=13
x2+32=132 x2+9=169 x2=160 x=√160=√10*16=4√10 b= 2*4√10=8√10 pole = 0.5*8√10*6=3*8√10=24√10 cm2
mogłby ktoś powiedzieć skąd wzieło się 0.5 i 3 przy polu rombu. bardzo prosze super pilne wzór
na pole rombu jest a*h ale skąd wzieóło się te 0.5 i 3 przy wyliczaniu pola rombu. bardzo
proszę oszybka odpowiedż błagam