matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc rownanie
Kuba:
Witam potrzebuje wskazowek w zadanu; Obliczyc rownanie: 12,55=25,10*x−12,2*x
2
/2
20 sty 23:12
Adamm:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
20 sty 23:14
Mila:
⇔ 6.6x
2
−25.1x+12.55=0 /*2 12.2x
2
−50.2x+25.1=0 Δ=50.2
2
−4*12.2*25.1=1295.04
√
Δ
≈36 Licz pierwiastki
20 sty 23:24