Kąt pomiędzy wektorami
stokrotkę: Obliczyć kąt pomiędzy wektorami i jeżeli wiadomo, że i są
wektorami jednostkowymi wzajemnie prostopadłymi.
p = 3a + 2b
q = a + 5b
mi wychodzi √2/2 w odpowiedziach jest inaczej
19 sty 14:48
Adamm: | | (3+10) | | √2 | |
cosα= |
| = |
| |
| | √13*√26 | | 2 | |
kąt wynosi 45
o
19 sty 14:53
stokrotkę: właśnie a w odpowiedziach mam pi/4 ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
19 sty 14:56
Adamm: | | π | |
wiesz że |
| =45o prawda? |
| | 4 | |
19 sty 14:58
19 sty 15:00
stokrotkę: ups rzeczywiście... DZIĘKUJĘ za pomoc
19 sty 15:17