matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz następujące pochodne
Jaglak:
1. Oblicz następujące pochodne:
d
a)
((3x+1)
5
)=
dx
d
b)
(
√
3x
2
+1
)=
dx
d
c)
(ln(sin2x))=
dx
d
d)
(−3cos
3
(6x))=
dx
d
e)
(arcsin(2x))=
dx
17 sty 12:06
Jerzy:
A którą potrafisz sam/a ?
17 sty 12:07
Jaglak:
Żadnej
17 sty 12:13
Jerzy:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
i spróbuj a) i b)
17 sty 12:16