matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w układzie wspólrzędnych na płaszczyźnie punkty
marta19:
Tom pomóż
W układzie współrzędnych na płaszczyźnie punkty A (3.6) B= (4,5) są wierzchołkami trójkąta równobocznego oblicz długość wysokości tego trójkąta
14 sty 16:03
taa:
d=
√
2
korzystałam z tego wzoru
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
i wtedy twierdzenie pitagorasa... h
2
+ 1/2= 2' h=
√
1 1/2
14 sty 19:04