matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz stosunek pól figur w trójkącie
Kaja:
Trójkąt ABC ma boki o długościach: |AB|=4 ; |AC|=|BC|=8 . Symetralna boku AC rozcina ten trójkąt na 2 figury. Oblicz stosunek pól tych figur.
9 sty 14:14
Mila:
https://matematykaszkolna.pl/forum/341558.html
9 sty 18:19