PΔABC:
h2=64−4
h=√60=2√15
| 1 | ||
PΔABC= | *4*h=2*2√15 | |
| 2 |
| 1 | √15 | |||
4√15= | *8*8*sinγ⇔sinγ= | |||
| 2 | 8 |
| 7 | ||
cosγ=√1−1564= | ||
| 8 |
| √15 | 7 | √15 | ||||
tgγ= | : | = | ⇔ | |||
| 8 | 8 | 7 |
| √15 | ||
tgγ= | ||
| 7 |
| |EF| | √15 | |EF| | 4√15 | |||||
tgγ= | ⇔ | = | ⇔|EF|= | |||||
| 4 | 7 | 4 | 7 |
| 1 | 4√15 | 8√15 | ||||
PΔCEF= | *4* | = | ||||
| 2 | 7 | 7 |
| 8√15 | 20√15 | |||
PABEF=4√15− | = | |||
| 7 | 7 |
| PABEF | 20√15 | 7 | 20 | 5 | |||||
= | * | = | = | ||||||
| PΔCEF | 7 | 8√15 | 8 | 2 |