Funkcje liniowe cz.2
Basia: Określ monotoniczność funkcji f dla m= −2, m= −1 i m= 0, f(x)= (−3−32m)x−7.
7 sty 17:16
7 sty 17:17
Basia: Które zadanie?
7 sty 17:19
5-latek: Przeciez to zadanie sprowadza sie do obliczen ze szkoly podstawowej
np wezmy m=−2
f(x)= (−3+3)x−7
f(x)= 0x−7
a=0 funkcja stala
Tak samo licz nastepne
7 sty 17:25
Adamm: chyba oczywiste że funkcja liniowa jest okresowa jedynie w jednym przypadku, kiedy jest funkcją
stałą
7 sty 17:26
Eta:
@['B [Adamm]] o jakiej okresowości piszesz?
Nie mąć Basi w głowie ( bo i tak nic nie ...........
7 sty 17:38
Adamm: nie wiem... czasami coś źle przeczytam, przepraszam
7 sty 17:39
Eta:
7 sty 17:40