Stereometria
Georgina: Prostopadłościan ABCDEFGH ktorego podstawą jest kwadrat o boku 4 a wysokość ma
długość 6 przrcięto płaszczyzną przechodzącą przez środki krawedzi AB i BC oraz
wierzchołek H Oblicz pole otrzymanego przekroju.Pomoże mi ktoś.
4 sty 21:07
Georgina: Rysunku niesyety nie moge zrobić bo nie mam klawiatury
4 sty 21:07
Janek191:
4 sty 21:13
Janek191:
I AC I = 4√2, więc I KL I = 2√2
h2 = 62 + 0,75 I AC I = 36 + 3√2
P = 0,5 I KL I* h = 0,5*2√2*√36 + 3√2 = √2*√36 + 3√2 = √ 72 + 6√2
4 sty 21:19
PGinf: Zła odpowiedź, podany przekrój to pięciokąt
8 mar 11:15
Mila:
8 mar 18:51
8 mar 19:02