matma
Mateusz: Zadanie 83 : funkcja y=−2 (x+2)2+1 jest rosnaca w przedzialw
A) (−∞,−2) B) (−∞,1) C)(−2,∞) D)(1,+∞)
Zadanie 84 : wskaz funkcje ktora w przedziale (−∞,5) jest malejaca
A) y=−3 (x−5)2 B)y=(x+5)2 C)y=3 (x−6)2 D) y=5 (x+1)2
Zadanie 85 takie samo jak 84 tylko dla przedxialu (−∞,−3)
A) y=−3 (x−3)2 B)y% (x+2)2 C) y=3 (x+6)2 D)y=6 (x+6)2
30 gru 22:23
Adamm: 1. odp. A, dla x=−2 mamy wierzchołek, przypomnij sobie jak wygląda funkcja kwadratowa
2. odp. C, jedyny przedział dla którego na całym przedziale funkcja maleje
3. odp. B
30 gru 22:26
Mateusz: A skad sie to wszystko wzielo?
30 gru 22:28
Adamm: zadaj dokładne pytanie
30 gru 22:29
Mateusz: Jak to obliczyles ze wiesz jaka odpowiedz
30 gru 22:30
30 gru 22:32