pomoc
pasia: Pierwiastki trojmianu kwadratowego sa liczbami przeciwnymi. Te warunki spelnia trojmian
A)f (x)=(x−1/3)(x−3)
B) f (x)=x2−9
C) f (x)=(x−3)2
D) f (x)=(x+1/3)(x−3)
Obliczenia prosze
30 gru 18:43
30 gru 18:44
pasia: A na podstawie tego zadania? Blagam pomozcie Bo nie rozumiem
30 gru 18:46
Natalia: w a) bedziesz miała x=1/3 x2=3, więc czy to są liczby przeciwne?
30 gru 18:49
pasia: Czyli odpowiedz b? Bo x2−9=(x−3)(x+3) x=3 i x=−3
O to chodzi?
30 gru 18:52
5-latek:
30 gru 18:53
5-latek: tylko spojnik lub a nie i
30 gru 18:55