1−cos2α | ||
zatem sin2α = | ||
2 |
1−34 | 1 | |||
sin α = − √ | = − | |||
2 | √2 |
cos2α + 1 | ||
skoro cos2α = cos2α − sin2α to cos2α = 2cos2α − 1 czyli cos2α = | ||
2 |
sin α | ||
tg α = | = ... | |
cosα |
3 | ||
cos 2α = | ||
4 |
3 | ||
2 sin2 α = 1 − | ||
4 |
1 | ||
sin2 α = | ||
8 |
1 | √2 | |||
sin α = | = | |||
2 √2 | 4 |
3 | |
= 2 cos2 α − 1 | |
4 |
3 | 7 | |||
2 cos2 α = 1 | = | |||
4 | 4 |
7 | ||
cos2 α = | ||
8 |
7 | 7 √2 | |||
cos α = | = | |||
2 √2 | 4 |
sin α | √2 | 7 √2 | √2 | 4 | 1 | |||||||
tg α = | = | : | = | * | = | |||||||
cos α | 4 | 4 | 4 | 7 √2 | 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |