Utknęłam w zadaniu. Mozecie mi pomoc?
Utknelam : Ile liczb spełniających podane równanie należy do przedziału <−2√2 ; 3√2> ?
8x3 −125=0
Utknęłam w tym zadaniu. Nie wiem co robic dalej..
8x3 −125=0
(2x −5)3 =0
2x −5=0 ⋁ no i wlasnie nie wiem co dalej.
2x =5
x = 52
Możecie mi pomóc?
20 gru 17:54
20 gru 17:55
5-latek: 8x3−125≠(2x−5)3
jesli juz to ze wzoru a3−b3
20 gru 17:57
Jerzy:
A od kiedy: 8x3 − 125 = (2x − 5)3 ?
20 gru 17:57
Adamm: 8x
3−125=0
odp. 1 rozwiązanie
20 gru 17:58
Utknelam : O kurcze faktycznie xd
Dzieki wielkie
20 gru 18:02