matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a^mn*b*c
jaa:
jak to
https://zapodaj.net/ae89d39d191a3.bmp.html
obliczyć
19 gru 19:48
Janek191:
a)
( 2 x y
2
)
2
(− 3 x
2
y
4
z
5
)
3
=
( − 3 x
2
y z)
3
( 4 x
2
y
4
)*( − 27 x
6
y
12
z
15
)
=
=
− 27 x
6
y
3
z
3
= ( 4 x
2
y
4
)*( y
9
z
12
) = 4 x
2
y
13
z
12
19 gru 19:55
jaa:
a b) ? 0−0
19 gru 20:09
jaa:
pomożesz janku jeszcze tutaj?
https://matematykaszkolna.pl/forum/340077.html
19 gru 20:10