matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż wielomiany na czynniki nierozkładowe
maciek98:
W(x)= x
3
+3x
2
+x+3 W(x)= 4x
3
−3x
2
−x
18 gru 11:30
Mariusz:
x
2
(x+3)+1(x+3) =(x
2
+1)(x+3) x(4x
2
−3x−1) x(4x
2
−4x+x−1) x(4x(x−1)+1(x−1)) =x(x−1)(4x+1)
18 gru 11:40
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/339944.html
18 gru 11:42