matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Log
Zxc:
3log x − log y =2 dla x>0 i y>0 jest równoważne jakiemu równaniu?
14 gru 18:44
Adamm:
3logx−2=logy 10
3logx−2
=y
x
3
=y
100
14 gru 18:46
Zxc:
Skąd 100?
14 gru 18:52
Adamm:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
14 gru 18:54