Figury na płaszczyźnie kartezjańskiej
smutny słaby uczeń: Oblicz odległość punktu P od prostej o równaniu y=3x + 1, gdy P=(2,5)
11 gru 20:33
11 gru 20:35
smutny słaby uczeń: znam wzór tym razem, ale wyszedł mi zły wynik.
11 gru 20:44
Wałowa: To pokaz jak liczysz
11 gru 20:44
Azul: a ile powinno wyjść?
Może pokaż obliczenia to poprawimy
11 gru 20:49
smutny słaby uczeń: d= 3 x 2 + 1 x 532 + 52 = 11√34 mnożę przez √34 i wychodzi mi 11√3434 ,a
powinno wyjść √105
11 gru 21:03
Mila:
y=3x + 1, gdy P=(2,5)
m: 3x−y+1=0
| | |3*2−5+1| | | |6−5+1 | | 2 | | √10 | |
d(P,m)= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | √32+12 | | √10 | | √10 | | 5 | |
11 gru 21:08
smutny słaby uczeń: dziękuje
11 gru 21:28
Eta:
Mila nie ma co robić i odrabia lekcje za ........ "leniuchów"
11 gru 21:35
Metis:
11 gru 21:35
Eta: Co ?
Metisku
11 gru 21:37
Metis: Dobry wieczór
Etuś
11 gru 21:38
Eta:
11 gru 21:40
Mila:
No cóż, dopiero weszłam na forum i nie mam rozeznania w sytuacji.
11 gru 21:45
Eta:
Dobry wieczór

...... to ja idę odpocząć przy dobrej lekturze
11 gru 21:53
Mila:
Dobry wieczór

Przyjemnej lektury, co czytasz?
11 gru 21:58
Eta:
Czytam biografię Kirka Douglasa "Syn śmieciarza"
11 gru 22:11
Wałowa: Niedawno aktor skonczyl 100 lat
Słuszny wiek
11 gru 22:19