proszę pomocy.
Daria9694: Funkcja kwadratowa f określona jest wzorem:
a) f(x)=x2+3x
b) f(x)=1/2x2−2x
c) f(x)=−x2+1
d) f(x)=4x2−4x+1
e) f(x)=x2+6x+9
f) f(x)=2x2−8
8 gru 17:53
===:
a gdzie zadanie?
8 gru 18:56
Daria9694: no to jest zadanie
8 gru 19:41
Daria9694: 1. Podaj współrzędne wierzchołka W paraboli, która jest jej wykresem.
2. Napisz wzór funkcji w postaci kanonicznej.
3. Napisz równanie osi symetrii jej wykresu.
4. Podaj zbiór wartości funkcji f.
5. Określ liczbę miejsc zerowych funkcji f.
9 gru 18:19
===:
... no widzisz ... przepisanie treści zadania o duuuuuża sztuka

Tak trzymać
9 gru 18:27
Daria9694: Pomożecie?
Prosze
13 gru 13:12
Jerzy:
y
w = f(−3/2) = (−3/2)
2 +3*(−3/2) = 9/4 − 9/2 = 9/4 − 18/4 = −9/4
13 gru 13:15
Daria9694: Przepraszam ale nie rozumiem tego mógłbyś jaśniej?
13 gru 13:18
13 gru 13:19
Daria9694: NIE CZAJE
13 gru 13:22
Jerzy:
A dokładnie czego ?
13 gru 13:23
Daria9694: z kont co jakie liczby bierzesz. i wgl.
13 gru 13:49
13 gru 13:51
Daria9694: Czarna Mgia to jest dla mnie.
13 gru 13:57