matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
QWERTY:
1
4
x
+4
x−1
+4
x−2
+...=
*
√
4
x+1
+2
3
7 gru 20:09
Adamm:
1
4
x
(1+4
−1
+4
−2
+...)=
√
4
x+1
+2
3
4
1
4
x
*
=
√
4
x+1
+2
3
3
4
2x+2
=4
x+1
+2 4
2(x+1)
−4
x+1
−2=0 4
x+1
=−1 lub 4
x+1
=2
7 gru 20:12
Jerzy:
1
Lewa strona to suma ciagu geometrycznego: a
1
= 4
x
i q =
4
7 gru 20:12
QWERTY:
4
adamm Skąd się wzięło
3
7 gru 20:29
Adamm:
zapoznaj się z pojęciem szeregu geometrycznego
7 gru 20:29
Jerzy:
a
1
S =
1 − q
4
x
4
x
4
S =
=
= 4
x
*
1 − 1/4
3/4
3
7 gru 20:31
gość:
https://matematykaszkolna.pl/forum/338903.html
pomóżcie
7 gru 20:31