Trudne zbiory
Dżonyyy: W piątek kolos. Nie mam pojęcia jak robić takie zbiory. Bardzo proszę o pomoc

1) A∩(B\C)=(A∩B)\C
2) A∪(B∩C)=(A∪B)∩(A∪C)
3) A∪(A∩B)=A
29 lis 10:50
Janek191:
2)
x ∊ A ∪ ( B ∩ C) ⇔ x ∊ A ∨ x ∊ B ∩ C ⇔ x ∊ A ∨ ( x ∊ B ∧ x ∊ C) ⇔
⇔ x ∊ A ∨ x ∊ B ⋀ x ∊ A ∨ x ∊ C ⇔ x ∊ A ∪ B ⋀ x ∊ A ∪ C ⇔ x ∊ ( A ∪ B)∩ ( A ∪ C)
29 lis 11:29
Dżonyyy: Nic z tego nie ogarniam
29 lis 13:20
Dżonyyy: Podesłałby ktoś może jakiś link do pierwszej lekcji z tego czy coś?
29 lis 13:20
Janek191:
Kliknij po lewej stronie na kolor niebieski :
logika, zbiory
29 lis 15:15
Dżonyyy: Kliknąłem. Ale tam jest tylko 1 zadanie z rozwiązaniem
29 lis 17:42
Dżonyyy: Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś mi to po kolei wytłumaczył
29 lis 17:44
Kacper:
Zapisz się na korki.
29 lis 18:50
Dżonyyy: Naprawdę nikt nie pomoże
29 lis 22:21
Pieseł: Umiesz dowodzić tautologie tabelką?
29 lis 22:45
29 lis 23:06