matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lim
limes:
e
x
−1
do czego dąży lim(x−>0) (
) ?
x
28 lis 18:42
Janek191:
Granica dąży do granicy
28 lis 18:43
Janek191:
H
e
x
− 1
lim
= lim e
x
= e
0
= 1
x
x→0 x→0
28 lis 18:45
Janek191:
28 lis 18:46
Adamm:
https://matematykaszkolna.pl/forum/334091.html
28 lis 18:47