Rozwiąż układ równań
Eugen10: Proszę o pomoc w rozwiązaniu poniższego układu równań. Próbowałem metodą eliminacji Gaussa ale
bez powodzenia.
Rozwiąż układ równań:
5x( x + y + z) = 4
y( x + y + z) = 3
z( x + y + z) = 1
11 sty 22:09
paziówna: wpadła mi głupia myśl do głowy(bo nie jestem jej pewna). ja bym podzieliła układ przez
(x+y+z)...
11 sty 22:39
sssss: nic z tego, probowalem

dalej pozostaje Ci niewiadoma po jednej i drugiej stronie. Wydaje mi
sie ze gdzies juz widzialem takie cos.
np:
11 sty 22:44
Bogdan:
Dobry wieczór.
| | 4 | | 3 | | 1 | |
x + y + z = |
| i x + y + z = |
| i x + y + z = |
| |
| | 5x | | y | | z | |
| | 15x | | 5x | | 4 | |
5x(x + |
| + |
| ) = 4 ⇒ 5x * 6x = 4 ⇒ x2 = |
| itd. |
| | 4 | | 4 | | 30 | |
11 sty 22:57
Eta:
mnie wyszły takie

...nie są "ładne" ...ale spełniają ten układ równań
11 sty 23:11
paziówna: nie zgodzę się, są bardzo ładne
11 sty 23:12
Eta:
no i jeszcze ujemne ......
Witam
Bogdanie
11 sty 23:16
Eta:
paziówna 
Pojęcie "ładne" w matematyce nie istnieje

( "ładne" są tylko kobiety

Ważne ,ze spełniają układ równań !
11 sty 23:18
Bogdan:
Witaj
Eto
11 sty 23:20
paziówna: och, nie zgodzę się, nie słyszałaś o tzw "najpiękniejszym wzorze matematyki"?

e
iπ + 1 = 0
11 sty 23:28
Eta:
11 sty 23:40
11 sty 23:44