trygonometria
Fruu: Wyznacz wartosc cos2α wiedzac ze: 0<α<π4 i a>2
tg2α−a*tgα+1=0
11 sty 20:43
paziówna: odświeżam
11 sty 23:44
Eta:
Ja proponuję tak:
| sin2α | | sinα | |
| −a |
| +1=0
|
| cos2α | | cosα | |
otrzymasz: asinα*cosα= 1 /*2
i a >2 i α€(0,
π4)
dokończ
paziówna
11 sty 23:51
sssss:
asinα*cosα=1 /*2
asin2α = 2
a to mozna tak?
11 sty 23:53
sssss: oj , przepraszam , nie pomyslalem , juz wiem jak to zrobilas Eto
11 sty 23:54
paziówna: dziekuję
11 sty 23:56
11 sty 23:58
Eta:
do
ssss
| | 2 | |
a*2sinα*cosα= 2 => a*sin2α= 2 => sin2α= |
| |
| | a | |
12 sty 00:15
sssss: Juz wiem
Eto 
wpadlem na to rownoczesnie z kliknieciem przycisku wyslij
12 sty 00:20